ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, το κέντρο μας έχει επανέλθει στη φυσική λειτουργία του για τους μαθητές/τριες των βαθμίδων εκπαίδευσης Γυμνασίου και Λυκείου, όπως ορίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Από Δευτέρα 01 Ιουνίου ξεκινάμε τα μαθήματα στην τάξη και για τους μικρότερους μαθητές μας, του Δημοτικού σχολείου.

Μια νέα καθημερινότητα ξεκινά. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να είναι η προσαρμογή όλων ευχάριστη και επιτυχής;

Παρακάτω δίνονται λεπτομέρειες για τον τρόπο επαναλειτουργίας του κέντρου μας καθώς και οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές/τριες μας, οι γονείς-κηδεμόνες , καθώς και οι καθηγητές και λοιπό προσωπικό του κέντρου μας.

 1. Έχουμε προβεί σε χωρισμό των τάξεων και σε αναδιάρθρωση του ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να τηρείται ο μέγιστος βάσει νόμου αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις
 2. Σε κάθε τάξη ο μαθητής/τρια κάθεται πάντα στη ίδια θέση.
 3. Καθημερινά γίνεται επιμελής καθαρισμός όλων των χώρων του κέντρου μας.
 4. Όπως γνωρίζετε, οι αίθουσές μας ευτυχώς είναι μεγάλες και όλες αερίζονται με φυσικό αερισμό.
 5. Οι μαθητές προσέρχονται στο μάθημα αυστηρά 1’ πριν την έναρξη και όχι νωρίτερα.  Οι μαθητές κατά την τυχόν αναμονή τους στους χώρους αναμονής, οφείλουν να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τους άλλους μαθητές. Οι υπεύθυνοι του κέντρου μας θα επιβλέπουν και θα δίνουν τις απαραίτητες συστάσεις.
 6. Δεν γίνονται διαλείμματα και μετά το πέρας των μαθημάτων οι μαθητές αποχωρούν προσεκτικά, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους , τηρώντας τις αποστάσεις , χωρίς να συνωστίζονται κατά την έξοδο και ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες που τους δίνονται.
 7. Θα υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση στις τουαλέτες από τους μαθητές.
 8. Στην είσοδο του κέντρου μας  και σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν αντισηπτικά χεριών.
 9. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές. Ωστόσο , αν κάποιος μαθητής επιθυμεί για δικούς του λόγους να φοράει μάσκα, θα πρέπει να φροντίσει να έχει τη δική του και να τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές. Δείτε τις οδηγίες στο https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/ .
 10. Οι γονείς-κηδεμόνες παρακαλούμε να περιμένουν τα παιδιά τους μετά το πέρας του μαθήματος, στον εξωτερικό ισόγειο προαύλιο χώρο του κέντρου μας, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
 11. Οι γονείς-κηδεμόνες που προσέρχονται στον χώρο μας για πληρωμές διδάκτρων ή για κάποιον άλλο λόγο, παρακαλούμε να τηρούν τις αποστάσεις που προβλέπονται και να αποφεύγεται τυχόν συνωστισμός στους χώρους αναμονής και γραμματείας.
  Παρακαλούμε , σε περίπτωση που υπάρχει άλλος γονέας μέσα στο χώρο του κέντρου, να περιμένετε να αποχωρήσει ώστε εν συνεχεία να εξυπηρετηθείτε.
 12. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα που συνδέονται με τον νέο ιό , παρακαλούμε να παραμένει σπίτι και να ειδοποιείτε αμέσως το κέντρο μας.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Με τη  συνεργασία όλων μας και με την απαραίτητη προσοχή, συνεχίζουμε τη διαδικασία της εκπαίδευσης των μαθητών μας, μένοντας ασφαλείς μέσα στο νέο πλαίσιο που διαμορφώθηκε και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά!

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας!

Για κάθε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy